Wilt u deelnemen aan onze teelt, toepassingsmogelijkheden of carbon credits? Klik hier en neem direct contact met ons op! 

Logo Van land naar pand en Recarbon by nature

wie zijn wij

over ons

Van land naar pand en EXIE verzorgen het telen, verwerken en leveren van 100% biobased isolatiemateriaal. Het lokaal telen van natuurlijke grondstoffen waarvan bouwmaterialen worden gemaakt die 100% biobased zijn, is in deze samenwerkingen mogelijk gemaakt.

Wij brengen de landbouw-, woningbouw- en grondstofverwerkende sectoren samen door het grootschalig faciliteren en implementeren van biobased bouwmaterialen in de woningbouw. Hiernaast ondersteunen we landbouw- en woningbouwbedrijven in hun transitie naar een circulaire economie.

Ook geeft van Van land naar pand advies, deelt kennis en heeft een Fieldlab waarbij we in de praktijk doelgericht mogelijkheden van 100% biobased toepassingen telen, testen en implementeren.

Van land naar pand: Martijn en Frank

onze missie voor de toekomst

Ons doel is het creëren van een gezondere en duurzame leefomgeving.

De Sustainable Development Goals (SDG) zijn ontwikkeld om tegen 2030 een groenere, eerlijkere en betere wereld te bouwen. We hebben allemaal een rol bij het bereiken ervan. SDG 13 is gericht op de aanpak van door mensen veroorzaakte klimaatcrisis. SDG 13 – Verenigde Naties – Nederlands (unric.org) Het klimaatakkoord van Parijs beoogt klimaatverandering en de nadelige effecten daarvan te verminderen. De effecten van klimaatverandering vormen een bedreiging voor mens en natuur. Van land naar pand draagt met het telen, verwerken en leveren van 100% biobased bouwmateriaal bij aan het behalen van de doelen van SDG 13.

De aandacht en vraag naar ‘hernieuwbare’ bouwmaterialen, zoals isolatie vervaardigd van vezelhennep, snel groeiende. Vezelhennep slaat tijdens de groei ca. 12 ton CO2 per hectare op. De toepassing van vezelhennep in de bouw zorgt voor een flinke reductie in CO2- en stikstofuitstoot, omdat het bouwmaterialen vervangt die erg CO2 en stikstof intensief zijn. Ook zorgt de teelt van vezelgewassen voor onder andere verbetering van de bodem, waterkwaliteit en biodiversiteit. De toepassing van 100% biobased isolatiemateriaal zorgt ook voor een gezonder binnenklimaat.

Van land naar pand en haar partners hebben een positieve impact op de Nederlandse maatschappelijke problemen, waaronder de stikstofcrisis, klimaatcrisis en woningcrisis. Ook dragen we bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen voor een CO2-vrije gebouwde omgeving in 2050 en aan de versnelling van energierenovaties in de gebouwde omgeving, kringlooplandbouw, verhoging koolstofvastlegging, verbeteren waterkwaliteit, weerbare bodem en biodiversiteit.

Het mes snijdt aan twee kanten

Met ons bouwmateriaal dragen we bij aan de klimaatdoelen voor zowel bouw als landbouw en zorgen we voor een gezondere en duurzame leefomgeving. Hiermee snijdt het mes bij van land naar pand aan twee kanten. 

100% biobased, circulair & recylebaar

CaNaAdry is 100% natuurlijk en geproduceerd vanuit natuurlijke grondstoffen.

Positieve co2 opslag

De vezelhennep zorgt voor een positieve co2 opslag en haalt ca. 12 ton co2 per hectare uit de lucht, zelfs gedurende de toepassing in de woning.

gezondere leefomgeving

De droge kalkhennepmix zorgt voor een gezond, natuurlijk klimaat in uw woning, het hele jaar door.

Ervaar zelf de kracht van onze droge kalkhennepmix, een 100% natuurlijk, recyclebaar en biobased isolatiemateriaal.

vul het contactformulier in