Wilt u deelnemen aan onze teelt, toepassingsmogelijkheden of carbon credits? Klik hier en neem direct contact met ons op! 

Vezelhennep excursie

De vezelhennep excursie was een groot succes

De volledige biobased keten in actie 

Vorige week donderdag vond de vezelhennepexcursie plaats in samenwerking met onze ketenpartners EXIEVDZ Projecten en Groene Bouwmaterialen. Samen hebben we met Building Balance ruim honderd geïnteresseerden uit verschillende sectoren de volledige keten van ons biobased isolatiemateriaal laten zien.

We startten deze dag met een presentatie over onze samenwerking, visie, doelen en projecten. We vertelden over onze teelt, de invloedsfactoren en innovaties. Axel Segers van EXIE vertelde over hun fabriekslijn die de vezelhennep verwerkt. Tevens werd de productie Van CaNaDry en CaNaCrete toegelicht met diens specifieke eigenschappen. Ook nam hij ons mee in tal van spraakmakende uitgevoerde projecten met CaNaDry en CaNaCrete, in zowel nieuwbouw als renovatie.

Daarna kwam ‌Thomas Pijnenborgh aan het woord. Met Groene Bouwmaterialen zorgen zij ervoor dat boeren en bouwers elkaar vinden en met Groene Bouwsystemen zorgen zij ervoor dat bouwers ook van de juiste adviezen worden voorzien. Ook benadrukte hij dat biobased bouwen niet nieuw is, maar juist een herintroductie is, van een langbestaande, effectieve bouwwijze. 

Als mooie afsluiter sprak ‌Walther Dingemans van VDZ Projecten over de voordelen van biobased bouwen en de unieke faseverschuiving en de projecten waarin hij onze materialen verwerkt.

Na de presentatie werd er een oogstdemo gegeven met de nieuw ontwikkelde oogstmachine. De specifieke eigenschappen van deze machine zijn daarbij toegelicht.

We sloten de dag af met een praktijkbezoek van VDZ projecten in Ulvenhout. Daar zagen we zowel een in uitvoering zijnde, als een afgerond renovatieproject met biobased bouwmaterialen. Dit vormde een mooie afsluiting van het in beeld brengen van onze gehele keten ‘Van land naar pand’.

Het was een inspirerende dag die de kracht van samenwerken in de keten heeft benadrukt. Wilt u hier ook meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Deel dit nieuws

Lees meer nieuws

Ervaar zelf de kracht van onze droge kalkhennepmix, een 100% natuurlijk, recyclebaar en biobased isolatiemateriaal.

vul het contactformulier in